Tedavi Alanları Lazerli Tedavi
Lazerle Dövme Silme

Lazerle Dövme Silme

Lazerle Dövme Silme İşlem Tablosu
  • İşlem Süresi

    20-25 dk

  • Etki Süresi

    -

  • İşe Dönüş

    Hemen

  • Anestezi

    Lokal Anestezi

Dövme yaptırma, tarihin en eski dönemlerine kadar giden bir işlemdir. Başta genç yaştaki kişiler olmak üzere her yaştan insan hayatlarında önemli olan, ruh hallerini yansıtan veya beğendikleri şeyleri simgeleyen desenleri vücutlarına dövme yaptırırlar. Bu dövmelerden geçici olanlar zamanla kaybolurken, kalıcı olanlar ilk günkü gibi vücutta bulunmaya devam ederler.

Zaman geçtikte ruhsal değişiklikler, dinsel nedenler veya değerini kaybetmesi nedeniyle dövmeler sildirilmek istenebilir. Bu tür durumlarda en etkili dövme sildirme yöntemi lazerdir. Q-Switch Nd YAG lazer kullanılarak yapılan dövme işlemlerinde vücudunuzda herhangi bir iz kalmadan dövmelerden kurtulabilirsiniz.

Lazerle Dövme Silme İşlemi Nedir?

Hayatın çeşitli dönemlerde vücudun herhangi bir yerine yaptırılan kalıcı dövmelerin sildirilmesi işlemidir. Muayenehanemizde dövme silme işleminde, Q-Switch Nd YAG Fotona Q MAX lazer cihazı kullanılmaktadır.

Dört farklı dalga boyuna sahip Q-Switch lazerler dövmelerin çıkarılmasında, her tür pigment (renk) içeren lezyonlarda, cilt gençleştirmede ve vasküler (damarsal) sorunların tedavisinde kullanılmaktadır.

Lazerle Dövme Silme İşlemi Kimlere Uygulanabilir?

Hamileler, emzirenler ve uygulama alanında enfeksiyonlu ya da açık yarası bulunan kişiler hariç cinsiyet fark etmeksizin 18 yaşını geçmiş herkes dövme silme işlemi yaptırabilir.

Lazer ve Cilt Etkileşimi

Bir dövme işleminde cildin dövmeli kısmına lazer ışını uygulanmaktadır. Işık, dövmenin mürekkebi tarafından emilir. Bu uygulama sırasında dövmeyi çevreleyen cilt dokusu herhangi bir hasara uğramaz. Mürekkep tarafından emilen lazer ışınları dövmenin ısınmasına neden olur. Bu ısınmanın sonucunda mürekkep daha küçük parçacıklara ayrışır.

Lazer uygulamalarından sonraki gün ve haftalarda kişinin bağışıklık sistemi parçalanan mürekkepleri temizler. Dövme hızla solar. Seanslar tamamlandığında ise cilt dövme mürekkebinden tamamen arındırılmış olur.

Lazerle Dövme Silme İşlemi Kaç Seanstır?

Seans sayısı; dövme yapılırken uygulanan boya miktarı, boyanın cinsi, uygulanan teknik ve silme işleminde kullanılan lazere göre değişiklik göstermektedir. Genellikle 8-10 seans uygulama yapılır. Seans aralıkları 6-8 haftadır.

Lazerle Dövme Silme İşlemi Her İnsana ve Her Bölgeye Uygulanır Mı?

Lazerle dövme sildirme işlemi uzun zamandır güvenle kullanılan bir metottur. Ancak bazı vakalarda tedbir amacıyla tedaviden geri durmak gerekir. Bu durumlar:

  • Küçük yaşta kıl yapısı henüz tam olarak gelişmemiş kişilerde uygulanmaz. Zira lazer ışınları kıl köklerinde uyarıcı bir etki yapabilir.
  • Hamilelik dönemindeki kadınlar
  • Hepatit B hastaları
  • Göz ve kirpik çevresinde yer alan dövmeler
  • Et benlerinin üstü
  • Kulak ve burun içi bölge
  • Cilt ve deri hastalıkları bulunan insanlar
  • Skar ve açık araların üstü
  • Egzama ve mantar gibi hastalıkları olan kişiler.

Lazerle Dövme Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Dövme silme işlemi öncesi uzman doktor tarafından dövme ve cilt analizi yapılır. Daha sonra hangi lazer teknolojisinin kullanılacağına karar verilir. Muayenehanemizde dövme silme işleminde en gelişmiş dövme silici lazer olan Q-Switch Nd YAG Fotona Q MAX lazer cihazı kullanılmaktadır.

İşlem öncesi uygulama bölgesi lokal aneztezik enjeksiyon ile uyuşturulur. Amaç, işlem esnasında hastanın ağrı hissetmemesidir. Daha sonra lazer teknolojisi ile işleme başlanır. Q-Switch lazerin yüksek enerjiye sahip lazer atışları, cilde zarar vermeden pigmentler tarafından emilmekte, parçalara ayrılmakta ve hücre içerisine alınarak o bölgeden uzaklaştırılmaktadır. Lazer ile dövme silme işlemi; iyileşme süreci hızlı, yan etkileri az, her tür cilt tipine güvenle uygulanabilen bir yöntemdir.

Q-Switch lazer ışınları deri yüzeyine zarar vermeden geçerek deri içindeki koyu renkli dövme pigmentine ulaşır. Dövme pigmenti lazer ışığını emerek ışıktaki enerjiyi ses ve ışığa dönüştürür. Böylece deride büyük parçalar halindeki pigment, açığa çıkan enerji ile çevre dokulara herhangi bir zarar verilmeden küçük parçacıklara ayrılır. Vücudun bağışıklık sistemi küçük parçacıklara ayrılmış dövme boyasını daha kolay emer ve yok eder.

Lazerin dalga boyu ise dövmenin boyutu, yoğunluğu ve rengine göre değişir.

Lazer Tedavisi Öncesi Nasıl Bir Hazırlık Yapılır?

Lazerle dövme sildirme tedavisinin öncesinde 1-2 hafta boyunca tedavi uygulanacak bölgenin güneşten özenle korunması gerekir. Dövme bölgesinde tüylenme durumu varsa bu tüylerin temizlenmesi gerekmektedir. Lazerle dövmelerin sildirmeden bir hafta önce kişinin eğer kullanıyorsa kan sulandırıcı ilaçlar ve aspirin gibi ilaçları kesmesi gerekir. Lokal anestezi altında gerçekleştirilen bu uygulamada anestezik kremlerin operasyondan 35-40 dakika önce sürülmesi gerekmektedir. Bunun dışında bölgede herhangi bir açık yara varsa operasyonun ertelenmesi ve yaranın iyileşmesi beklenmelidir.

Lazerle Dövme Silme İşlemleri Hangi Dövmelere Yapılır?

Lazerle dövme silme işlemleri desen veya yazı farketmez her türlü dövmeyi kalıcı olarak yok eder. Ancak dövmenin boyutu, renk yoğunluğu, ciltte durduğu zamana bağlı olarak bazen iz kalabilmektedir. Bu nedenle bazı kişiler dövme sildirme işlemi sonrası kalan izleri yok etmek için başka dövme yaptırarak kamufle etmektedirler.

Lazerle Dövme Silme İşlemi Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Uygulama sonrası 48 saat uygulama alanına su değdirilmemelidir ve uzman doktorun önerdiği tedaviye uyulmalıdır. Minimum 3 hafta güneş, sauna, hamam ve solaryumdan uzak durulmalıdır.

Lazerle Dövme Sildirme İşleminde Hangi Lazerler Kullanılır?

  • Lacivert, koyu mavi veya siyah renklerin yoğun şekilde yer aldığı dövmeleri silmek için Q-Switched Nd:YAG 1064mm lazerler idealdir.
  • Kırmızı ve tonlarının yoğun olarak yer aldığı dövmeleri sildirmek için Q-Switched 532 nm ND YAG lazerler kullanılır. Fakat koyu ten rengine sahip kişilerde bu lazer renge karşı duyarlıdır. Bu da yan etkilere karşı dikkat edilmesi gerektiği anlamına gelir. Aksi taktirde lekelenmeler meydana gelebilir.
  • Yeşil ve tonlarının hakim olduğu dövmelerde ise Q-Switched Ruby (694 nm) ve Q-S Witched Alexandirite 755 nm lazerler tercih edilmektedir. Ancak bu tür lazerler de lekelenmeye yol açabileceği için koyu ten renkli kişiler için dikkatli uygulanması gerekir.

Lazerle Dövme Silme İşleminin Yan Etkisi Var Mı?

Dövme silme tedavisinde deri yüzeyinde oluşan kabuklanma 3-4 gün içinde düzelir. Deri yüzeyi normalleşmesine rağmen deri altında tetiklenmiş olan boyanın vücuttan uzaklaştırma işlemi devam eder.

Lazerle Dövme Silme İşlemi Fiyatları

Lazerle dövme silme işleminin fiyatları seans sayısına, işlemin niteliğine ve uygulama bölgesinin büyüklüğüne bağlı olarak değişebilmektedir. Düşük fiyatlı uygulamalar uygun olmayan cihazlarla işlem anlamına gelebilmektedir. Bu nedenle uygulamanın kalitesi ve doktorun deneyimi önemli bir ayrıntıdır.

Lazerle Dövme Silme İşlemi Sık Sorulan Sorular

Lazerle dövme silme işleminin başarısı:

  • Dövmenin ve cildin rengine,
  • Dövmede kullanılan boyanın türüne,
  • Dövmenin derinliği, yoğunluğu ve şekline,
  • Dövmenin ne zaman yapıldığına,
  • Dövme silme işleminde hangi lazer sisteminin kullanıldığına bağlı olarak değişir.

Lazerle dövme işlemlerinde her seansta %20 oranında dövme rengi açılır. En kolay silinen renk siyah, en zor olansa açık renklerdir. Çok renkli ve fosforlu renklerin kullanıldığı dövmelerin silinmesi işlemleri ise daha uzun sürmektedir. İşlem sonrası ise hafif gölgeler görülebilir. Zamanla bu gölgelenmeler de ortadan kalkar ve iz belli olmaz.

Lazerle dövme silme işlemi öncesi uygulama yapılacak bölge anestezik krem sürülerek uyuşturulur. Ardından Q-Switch ND YAG lazer ve soğutucu kullanılarak üst deri korunarak işlem gerçekleştirilir. İşlem sonrası kanama ve yaklaşık birkaç gün sürebilecek kabuklanma olabilir. Hem enfeksiyon oluşumunu önlemek hem de işlem bölgesini onarmak için işlem sonrası uygulama bölgesine antibiyotikli krem sürülmelidir.

Lazerle dövme silme işlemi için güneşin etkisin az olduğu sonbahar ve kış mevsimleri tercih edilmelidir. Yaz mevsiminde ise bu işlemden kaçınmak gerekir. Çünkü yaz mevsiminde dışarı çıkıldığında işlem bölgesinde kalıcı lekelenmeler ortaya çıkabilir.

Lazerle dövme silme işleminin etkisi dövmenin boyutu, renk yoğunluğu, boyanın cinsi, kişinin cilt tipi ve dövmenin ne kadar süre ciltte olduğunu bağlı olarak değişir. Kullanılan lazer teknolojisi de etki görülme süresini belirler.

Lazerle dövme silme uygulaması sırasında ve sonrasında nadiren de olsa oluşabilecek yan etki riskleri söz konusudur. Bu yüzden mutlaka uygulamayı uzman dermatolog, plastik cerrah veya medikal estetik doktorunun gerçekleştirmesi gerekir. İnsan cildi konusunda uzmanlaşmış doktorlar ortaya çıkması muhtemel olumsuzluklara karşı nasıl hareket edileceğini iyi bildikleri için başarılı sonuçlar elde etmenizi sağlar.

Vücudun hemen her bölgesine dövme yaptırmak mümkün ve dövmelerde artık birden fazla renk tercih edenlerin sayısı da artıyor. Dövmeyi sildirmek istediğinizde ise her renk dövmenin silinip silinemeyeceği sorusu sorulmaya başlanıyor. Belirtmek gerekir ki lazer yöntemi ile en kolay silebildiğimiz renk siyahtır. Koyu renklerin dışında sarı, mavi, yeşil ve pembe benzeri açık renkleri silmek de mümkün. Fakat açık renklerin silinmesinin daha zor olduğunun da altını çizmek gerekir. Ancak zor da olsa dövmenin rengine göre dalga boyu saptanarak her renk dövmenin silinmesi mümkündür.

Kalıcı makyajlar son yıllarda pek çok insanın sıkça tercih ettiği kozmetik bir uygulama. Kalıcı makyajlarından sıkılan ve sildirmeye karar veren insanlar için belirtmek isteriz ki bu makyajı dövme silmekte kullanılan lazer tekniği ile silmek mümkündür. Siz de lazer ile kısa sürede kalıcı makyajınızla vedalaşabilirsiniz.

İnsan vücudunun herhangi bir noktasında bulunan dövmelerin tamamıyla silinebilmesi mümkün olabilir. Ancak bazen insanlar dövmelerini kısmen sildirmek isteyebilir. Dövmenin beğenilmeyen kısmını ile kalması gereken kısmı tespit edildikten sonra lazer ile silinmek istenen kısım silinebilir.

Dövme yapılırken kullanılan boyaların içeriği ve kalitesi tedavinin başarı düzeyini de etkilemektedir. Piyasada dövme yapımında kullanılan çok farklı tipte boyalar bulunduğu için sınıflandırma yapmak bir hayli zordur. Vücudun dışarı atması daha kolay olan boyalar genellikle kolay çözünen boyalardır.

Genellikle her dövmenin silinebildiğini söyleyebiliriz. Ancak yine de istisnai durumlar vardır. Günümüzde lazer teknolojisi durmadan gelişmeye devam ediyor. Pek çok ana rengi silmekte de çok başarılı. Fakat mor, sarı, pembe ve beyaz gibi açık renklerin silinmesi diğer renklere kıyasla daha zor olabiliyor. Bu yüzden dövme yaptırırken olabildiğince koyu tonlar tercih etmenin sildirme aşamasında size avantaj sağlayacağını unutmamak gerekir.

Hayır. Dövmenin mevcut tüm etkilerini tamamen gidermek diye bir durum söz konusu değildir. Ancak başarı yüzdesinin yüzde 90 seviyelerinde olduğunu söyleyebiliriz. Siyah renkten oluşan basit dövmelerde sonuç neredeyse ten rengine erişebilir.

Solaryumun ardından lazerle dövme silme işlemi tavsiye edilmez. Zira lazer ışınları solaryum sonrası ciltte kontrast bir ortam bulamayıp lekelenmelere ve hiperpigmentasyona yol açabilir.

  • Bazı alerjik reaksiyonlar
  • Var olan dövmenin bulunduğu noktaya yeni bir dövme yaptırma arzusu
  • Dövmeyi yaptırmasının nedenlerinin artık hayatında geçerli olmaması
  • İşe girme veya evlilik gibi dövmenin hoş karşılanmayacağını düşündüğü sosyal çevre değişimleri…
Randevu Al

Çerezler Hakkında Bilgilendirme
Çerez Politikası Metni'nde ayrıntılı şekilde açıklandığı üzere web sitemizde zorunlu, performans ve analitik, kişiselleştirilmiş reklam/pazarlama amacı taşıyan çerezleri ve benzer araçları kullanmaktayız. Bu çerezleri kabul edebilir veya reddedebilirsiniz. Çerez Aydınlatma Metninde açıklandığı üzere seçiminizi dilediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Detaylara Çerez Politikası ve Aydınlatma Metni'nden ulaşabilirsiniz.