Çene Dolgusu

Çene Dolgusu İşlem Tablosu
  • İşlem Süresi

    15-20 dk

  • Etki Süresi

    12-18 ay

  • İşe Dönüş

    Hemen

  • Anestezi

    Anestezi Kremi

Yüz şeklini ve güzelliğini belirleyen en önemli bölgelerden biri de çenedir. Yaşlanma ve genetik faktörler nedeniyle çenede oluşan asimetrik görüntüler yüz estetiğini bozarak daha yaşlı ve çirkin bir görüntü oluşturabilmektedir. Günümüzde ameliyatsız bir şekilde 15-20 dakika içerisinde yapılacak çene dolgusu uygulamaları ile daha genç, sağlıklı ve çekici görünen bir çene yapısına sahip olabilirsiniz. Çene dolgusu ile ilgili merak ettikleriniz yazımızda…

Çene Dolgusu Uygulaması ve Fiyatları

Çene Dolgusu Nedir?

Çenedeki şekil ve simetri bozukluklarının giderilerek, yüz hatlarına en uygun çene yapısının ortaya çıkarılması için yapılan dolgu işlemlerine çene dolgusu denir. İdeal çene yapısı elde etmek amacıyla yapılan dolgu işlemleriyle hem daha orantılı yüz hatları elde edilir hem de yüz daha güçlü ve çekici görünür.

Çenede Görülen En Yaygın Şekil Bozuklukları Nelerdir?

Çenedeki şekil bozuklukları; doğuştan gelen ve/veya sonradan (kaza, travma, yaşlanma) ortaya çıkan şekil bozukluklarıdır. Doğuştan çenenin yüze oranla küçük ya da asimetrik olması, kazalar veya travmalara bağlı olarak ortaya çıkan doku kayıpları ve şekil bozuklukları, yaşlanmanın sonucunda çene dokusunun zayıflayıp kıvrımlanmasıyla çene bozuklukları ortaya çıkmaktadır.

Çene Dolgusu İçin Hangi Malzemeler Kullanılır?

Çene dolgusu işlemlerinde vücut dokusunda da bulunan hyaluronik asit bazlı maddeler kullanılmaktadır. Hyaluronik asit vücutta kollajen oluşumunu tetikleyerek daha genç, gergin ve parlak bir cilt elde edilmesini sağlar.

Çene Dolgusu Hangi Durumlarda Yapılır?

Çene dolgusu işlemleri çenedeki şekil ve simetri bozukluklarının giderilmesinde kullanılan ameliyatsız yöntemlerden biridir. Bu bağlamda,

  • Çene ucunun çok sivri veya düz olması
  • Çenenin belirsiz olması
  • Çene ucunda gamzeler bulunması
  • Çene hattındaki sarkmalar
  • Çene ucunun geride olması
  • Çene ucunun geniş olması gibi durumlarda çene dolgusuna ihtiyaç duyulmaktadır.

Çene Dolgusu Kimlere Yapılır?

Çene bölgesinde herhangi bir biçimsel bozukluk bulunan ve bundan kurtulmak isteyen herkes çene dolgusu yaptırabilir. Burada dikkat edilmesi gereken kriterler vardır. Örneğin kullanılacak olan dolgu malzemesine karşı alerjik reaksiyon gösteren insanlar için ideal bir çözüm değildir. Bunun dışında emzirme sürecindeki veya hamilelik dönemindeki kişilerde de uygulanmaz.

Kan pıhtılaşması ile ilgili sorunlar yaşayan kişiler için de dolgu uygulamaları tavsiye edilmemektedir. Bunun dışındaki herkes çene dolgusu yaptırabilir. Fakat belki de sorunlarınızın çözümü çene dolgusu değildir. Sizin için en doğru tedavinin ne olduğuna muayenenin ardından doktorunuzla birlikte karar vermeniz gerekir.

Çenesinde estetik kriterlere göre sorun bulunan bütün yetişkinler güvenle çene dolgusu yaptırabilirler. Kişinin gelişim çağının tamamlanmış olması önemlidir. Bu nedenle 18 yaşını doldurmayan genç bireylere uygulanmaz. Buna karşın belirgin şekilde sorun yaşayan ve sosyal hayatı olumsuz etkilenen gençler, ailelerinin veya yasal vasilerinin yazılı izin ve onayı ile çene dolgusu yaptırabilirler.

Çene Dolgusu Uygulamasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çene dolgusunda amaçlanan şey çene hattını öne taşımak ve kaybettiği hacmi geri kazandırmaktır. Bu iki amaç için iki farklı enjeksiyon metodu kullanılır. Çene dolgusu hem kadın hem de erkek bireylerde başarı ile uygulanmaktadır. Ancak her iki cinsiyet için farklı uygulama yöntemleri kullanılır. Zira erkek ve kadın bireylerin çene hattında görmek istedikleri biçim aynı değildir. Erkekler karizmatik bir görünüm için daha geniş ve köşeli bir çene hattına ihtiyaç duyarken kadınların tercihi oval ve yumuşak bir çene hattı oluyor. Köşeli ve geniş bir çene şekli kadınlarda istenmeyen maskülen bir görünüme neden olur. Bu nedenle kişinin istek ve ihtiyaçları gözetilerek hareket edilmelidir.

Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?

Çene dolgusu işlemlerinde en sağlıklı yöntem; hyaluronik asit bazlı dolguların kullanılmasıdır. Hyaluronik asit bazlı dolgular hem çene estetiği hem de çene bozukluklarının giderilmesinde çok etkilidir. Çene dolgusu kapsamında işlem bölgesine anestezik krem sürülerek uyuşma sağlanır. Böylece işlem esnasında hastanın ağrı veya sızı duyması engellenir. Ardından belirlenen noktalara enjeksiyon yöntemiyle hyaluronik asit uygulanarak hem çene çizgisi belirginleştirilir hem de çenedeki kavis ve bombeler orantılı hale getirilir.

Çene Dolgusunun Avantajları ve Faydaları Nelerdir?

Avantajları;

  • Ameliyata gerek kalmadan yüz hatlarına uygun çene yapısı elde edilebilir
  • İyileşme süreci yoktur, hasta uygulamanın ardından normal hayatına devam edebilir
  • Çok pratik ve kolay bir işlemdir
  • Sonuçtan memnun olunmadığında dolgu eritilerek çene eski görünümüne getirilebilir.

Faydaları;

  • Çene dolgusu belirgin bir çene hattı kazandırır ve sonucunda kişi daha genç bir yüze sahip olur.
  • Çene ucuna uygulanan dolgu enjeksiyonu kadınlar için oval, erkekler içinse geniş bir çene formu meydana getirir. Bu sayede evrensel estetik kriterlere uygun hoş bir ifade kazandırır.
  • Yüzün profilden görünümünü önemli ölçüde iyileştirir.
  • Çene ucunda var olan derin gamzeler, kişinin çenesine erkeksi, maskülen bir görüntü vermektedir ve bu kadınlar için önemli bir problemdir. Çene dolgusu ile bu problemden kurtulmak son derece kolaydır.

Çene Dolgusunun Yan Etkisi, Zararı Var Mı?

Çene Dolgusu Uygulaması ve Fiyatları

Çene dolgusu işlemlerinde kullanılan hyaluronik asit bazlı dolguların vücuda hiçbir zararı bulunmaz. Hyaluronik asit vücut dokularında bulunan bir maddedir. Bu nedenle cilt yapısının daha genç ve güzel görünmesini sağlayan kollajen üretimini de tetikleyerek cilde fayda sağlar.

Çene dolgusu işlemlerinde nadiren de olsa işlem yapılan bölgelerde kızarıklık ve hafif şişme görülebilir. Bu durum da birkaç gün içerisinde geçmektedir. İşlem sonrası oluşabilecek topaklar ise masaj ile giderilebilmektedir.

Çene Dolgusu Sonrası Dikkat Edilecekler

Hastalar işlemin ardından bazı hususlara dikkat etmelidirler. Medikal estetik ve dolgu uygulamalarının öncü ismi Dr. Lida Çiteli, Çene Dolgusu sonrasında yaşanacak süreci sizler için anlattı.

  • Dolgu işleminin ardından kişi herhangi bir ağrı hissetmez.
  • Nadiren hafif seviyede ağrılar meydana gelebilir. Bu gibi durumlarda doktorunuzun reçete ettiği ağrı kesiciler kullanılarak süreç hafifletilebilir.
  • İşlem sonrasında enjeksiyon bölgesine herhangi bir kozmetik ürün sürülmemelidir.
  • Enjeksiyon bölgesi steril ve hijyenik açıdan koruma altında tutulmalıdır.
  • Dolgunun ardından çene bölgesine herhangi bir darbe alınmaması gerekir.
  • Dolgu enjeksiyonunun sonrasında morarma veya şişliklerin meydana gelmesi normaldir.
  • Şişlik veya morarmalar geçici ve beklenilen etkilerdir. Kendiliğinden kısa süre içerisinde geçecektir.
  • Yine şişlik ve morarmalar gibi kızarıklık da bir veya iki günde kendiliğinden yok olacaktır.
  • Şişlikten kaynaklı olarak uygulamanın nihai sonucu hemen görünmeyebilir.
  • Şişliklerin son bulması ile işlemin nihai sonuçları da gözle görülür hale gelecektir.
  • İyileşme süresi dermal dolgu uygulamalarında son derece kısadır. Bu iyileşme süreci boyunca havuz, hamam, sauna veya deniz gibi ortamlardan sakınılması gerekir.

Çene Dolgusu Geri Alınabilir Mi?

Evet, çene dolgusu işlemleri telafi edilebilir işlemlerdir. Dolguda kullanılan hyaluronik asit içerikli bazlar 1-1,5 sene içerisinde kaybolur. Dolgudan memnun olunmadığı zaman dolgu yapılan bölgeye hyalüronidaz denilen ilaç enjekte edilir. Hyalüronidaz, 24 saat içerisinde dolguyu eritir ve çene eski görünümünü elde eder.

Çene Dolgusu Ne Kadar Kalıcı?

Çene dolgusu işlemlerinin kalıcılığı 1-1,5 yıl arasında değişmektedir. Çene dolgusu kapsamında enjekte edilen hyaluronik asit bu süre içerisinde vücut tarafından yok edilir. Daha sonra çene eski görünümüne geri döner. Dolgu işlemi tekrarladıkça kalıcılık süresi de artar.

Çene Dolgusu Kaç Seans Uygulanır?

Çene dolgusu işlemi tek seansta tamamlanan bir operasyondur. Gerektiği taktirde kontrol randevusunda ek dolgular uygulanabilmektedir. Bu ek dolgulardan ekstra bir ücret talep edilmez. Amaç dolgu işlemini olabildiğince kusursuz hale getirmektir.

Çene Dolgusu Kaç Defa Tekrarlanabilir?

Bu konuda bir sınırlama söz konusu değildir. Etkisi azaldıkça, tekrarlanabilir. Çene dolgusu bir kez ya da üç kez uygulanabilen bir işlem değildir. İstendiği taktirde kişi, yaşamı boyunca belirli periyotlarda çene dolgusu yaptırarak ideal çene formunu koruyabilir.

Çene Ucu İmplantı İle Çene Dolgusu Arasındaki Fark

Çene ucu implantı, genel anestezi altında gerçekleştirilen bir tedavidir. Ameliyat koşullarında uygulanır ve hastanın operasyon sonrasında hastanede yatmasını zorunlu kılar. Sağladığı en büyük avantaj, sonuçların kalıcılığıdır. Çene ucu protezi 15 dakika sürer. Operasyon sonrasında iz bırakır. Çene dolgusunda ise kişi anında günlük yaşam rutinine geri döner, herhangi bir iz kalmaz ve kişi eğer isterse yeniden eski haline dönebilir.

Çene Dolgusu Sonrasında Çene Ucu Asimetrisi Görülme İhtimali Var Mıdır?

Çene ucu dolgusunun öncesinde doktor, planlamayı iyi yaptığı taktirde başarı olasılığı son derece yüksektir. Eğer planlama doğru yapılmazsa dolgu sonrası asimetri problemi yaşanabilir. Ancak dolgu uygulamalarında olumsuz sonuçların telafi edilmesi ve giderilmesi kolaydır.

Çene Dolgusu Fiyatları

Dolgunun fiyatı ise yapılacak işlem sayısı, dolgunun markası ve kalitesine göre değişkenlik gösterir. Düşük fiyatlı uygulamalar ise kalitesiz dolgu anlamına gelebilmektedir. Bu nedenle dolgu yaptırırken merkezi, uygulamayı yapacak doktoru, dolgunun markasını ve kalitesini araştırmakta fayda vardır.

Çene Dolgusu Sık Sorulan Sorular

Çene dolgusu işlemleri öncesi uygulama yapılacak bölgeye anestezik krem sürülür. Bu krem işlem bölgesini uyuşturduğu için dolgu esnasında hiçbir ağrı hissedilmez. Bu nedenle çene dolgusu işlemleri kolay ve konforlu işlemlerdir.

Çene dolgusu işlemleri çok kolay ve kısa süren işlemlerdir. İşlem, dolgu yapılacak bölgenin büyüklüğü ve yapılacak dolguya göre 15-20 dakika arası sürmektedir. İşlem bölgesinin uyuşması için ise yaklaşık yarım saate ihtiyaç duyulmaktadır.

Çene dolgusu tam anlamıyla 3-4 gün içerisinde yüze oturur.

Çene dolgusu uygulamaları sonrası çenede sertlik oluşabilir. Bu sertlik 2-3 gün sonra kendiliğinden geçmektedir.

Randevu Al

Çerezler Hakkında Bilgilendirme
Çerez Politikası Metni'nde ayrıntılı şekilde açıklandığı üzere web sitemizde zorunlu, performans ve analitik, kişiselleştirilmiş reklam/pazarlama amacı taşıyan çerezleri ve benzer araçları kullanmaktayız. Bu çerezleri kabul edebilir veya reddedebilirsiniz. Çerez Aydınlatma Metninde açıklandığı üzere seçiminizi dilediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Detaylara Çerez Politikası ve Aydınlatma Metni'nden ulaşabilirsiniz.