Tedavi Alanları Saç Tedavileri
Saç Mezoterapisi

Saç Mezoterapisi

Saç Mezoterapisi İşlem Tablosu
  • İşlem Süresi

    10-15 dk

  • Etki Süresi

    -

  • İşe Dönüş

    Hemen

  • Anestezi

    -

Saç dökülmesi veya saç kalitesinin zayıflaması, kadın veya erkek fark etmeyen çok yaygın bir problem. Özellikle stresin yoğun olarak yaşandığı günümüzde hemen herkes bu problemi yaşıyor. Saçlar dolgun görünmediğinde, kelleşme ortaya çıktığında hem estetik açıdan hoş olmayan görüntüler oluşturur hem de kişileri psikolojik olarak olumsuz etkiler. Saç hücrelerini besleyip güçlendiren Saç Mezoterapisi ise saç dökülmelerini önler, saç çıkışını desteleyerek saç kalitesini artırır. Daha gür, hacimli ve parlak saçlar için Saç Mezoterapisi!

Saç Mezoterapisi Nedir?

Saç mezoterapisi; saç hücrelerinin ihtiyaç duyduğu mineral, vitamin, antioksidan ve protein gibi maddelerinin ince uçlu ve tek kullanımlık steril mezoterapi iğnelerine sahip enjektörler yardımı ile saç köklerinin yer aldığı derinin orta tabakasına enjekte edilmesi işlemidi

Saç Mezoterapisi Kimlere Uygulanabilir?

Saç mezoterapisi, 18 yaşını geçmiş kişilere her mevsim uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. Ancak hamile ya da emziren kadınlar ile kanser geçmişi olan ya da aktif kanser hastalığı olan kişilere uygulanması tavsiye edilmez.

Saç Mezoterapisi Kimlere Uygulanmaz?

Hamilelik sürecindeki kadınlar ve emzirme dönemindeki kadınlara mezoterapi tedavisi uygulanmaz. Bununla birlikte öncesinde herhangi bir alerjik reaksiyon yaşamış olan hastalar içinde detaylı bir inceleme yapılır. Ardından tedaviye engel bir durum olup olmadığına karar verilir.

Saç Mezoterapisi Hangi Durumlarda Uygulanmaz ve Yan Etkileri

Foliküller, canlılığını yitirmesine karşın halen daha hayattalar ise mezoterapi, bu problemle başa çıkabilir. Fakat sorunlar başka faktörlerden kaynaklanıyorsa (örneğin: kalıtımsal veya hormonal dengesizlik vs.) enjeksiyondan bir mucize beklenemez. Bütün tıbbi işlemlerin farklı kontrendikasyonları mevcuttur ve mezoterapi de bunlardan birisidir. Saç mezoterapisinin kullanılmaması gereken durumlar (kontrendikasyonlarını) sıralamak gerekirse:

  • Yağ bezlerinin bozulmasına bağlı olarak kişinin kafa derisinde oluşan sebore
  • Çizik ve kuru kafa derisi
  • Bazal bölgede meydana gelen hacim eksikliği
  • Saçlardaki kırılganlığın artması ve saç uçlarının bölünmesi
  • Fazla miktarda saç dökülmesi
  • Kepek görünümü
  • İyi ve kötü huylu tümörler
  • Gebelik ve emzirme dönemleri
  • Menstruasyon
  • Kompozit bileşenlerin bireysel olan alerjisi
  • Çeşitli enfeksiyonlar
  • Endokrin sistem sorunları

Saç Mezoterapisi İçin Hazırlıklar

Her enjeksiyonda yararlı maddeler, vitaminler ve mineraller uzmanlar tarafından her hasta için kişisel olarak seçilir. Bir şırınga içerisinde 2 ila 6 çeşit aktif bileşen bulunabilir. Özellikle faydalı, doğal bir metabolizma sağlayan, saçın kendisini restore etmesinde ve büyümesinde etkili B grubu vitaminler karışım içerisinde yer alır.

Saç yapısının güçsüzlüğünü önleyen bakır ve çinko özellikle kalıtsal saç dökülmelerinde etkilidir.

Ampuller üzerinde besleyici etkide bulunarak saçın büyümesini hızlandıran Hyaluronik Asit.

Keratin liflerinin oluşum sürecine katkıda bulunan amino asitler.

Saçları yoğunlaştırmak, daha güçlü hale getirmek ve kafa derisine yönelen kan akışını normalleştirmek için büyüme faktörleri.

Saçların yaşamsal enerjilerini kazandırmak ve yapısını iyileştirmek için Koenzim.

Bunların dışında saç tedavisine yönelik hazır kokteyller de vardır. Dr. Lida Çiteli, sizin için ihtiyaçlarınıza yönelik bileşenleri özenle seçer. Bu ilaçların kural olarak toplu satışları yoktur. Kendi başınıza satın alamazsınız. Ancak tıbbi kurumlar ya da medikal estetik birimlerince kullanılır.

Saç Mezoterapisi Nasıl Yapılır?

Saç mezoterapisi uygulamasında, özel saç mezoterapisi karışımı uzman doktor tarafından mikro enjektörler yardımı ile saç derisinde etki istenilen bölgeye direkt olarak enjekte edilir. Bu yöntem ile besin maddeleri doğrudan saç köklerine intikal ettirilmiş olur. Kolay uygulanan bu yöntem ile saç hücrelerinin iyi beslenmesi sağlanarak saç dökülmesinin önüne geçilir.

Saç Mezoterapisinde Kullanılan Malzemeler

Saç Mezoterapisinde Kullanılan Allopatik Kokteyller

Vitaminler, vazodilatörler, kollajen, elastin, mineraller ve başka aktif bileşenleri içerisinde barındırır. Doktorunuz, kafa ve saç derinizin detaylı bir analizini yapar. Hastanın problemleri hakkında onu bilgilendirir ve istenilen sonuçlarla ilgili en uyumlu kompozisyona karar verir.

Saç Mezoterapisinde Kullanılan Homeopatik Kokteyller

Yağlar veya başka kimyasal bileşenler olmaksızın yalnızca sulu bir çözelti ile uygulanan bitki elemanlarının birleşiminden elde edilirler.

Bu karışım vücudun kendi potansiyel etkinliğini uyandırarak ampullerin aktivitesine katkı sağlar. Etkisi yığılarak yükselen kümülatif bir etkidir. Bu yüzden bu kokteyllerden hemen sonra gözle görülür sonuçlar oluşmaz.

Saç Mezoterapi Tabancası

Bu cihazların kullanımı esnasında büyük bir dikkat ve titizlik gerekir. Zira küçük bir yanlış hareket kafa bölgesinde yaralanmalarla sonuçlanabilir. Bu yüzden bu tip prosedürleri kabul etmeden evvel dikkatle düşünmeli, olası artıları ve eksileri hesaplamalısınız. Hekiminizi seçerken yeterli deneyim ve uzmanlığa sahip olduğundan emin olmalısınız.

Saç mezoterapi tabancasına enjeksiyon derinliği ayarlanabilen bir çeşit şırınga yerleştirilir. Bu şekilde herhangi bir kokteylin enjeksiyonu gerçekleştirilebilmektedir.

Mezo Enjektör Ya Da Mezoroller

Günümüzde çok sayıda serum uygulamasında da kullanılan saç ve kafa derisinin tedavisi için özel olarak geliştirilen mezoroller, tercih edilebilecek bir yöntemdir. Alet olarak bir çeşit tambura yerleştirilmiş çok sayıda mikro iğneden meydana gelir. Kullanım rahatlığı sağlaması için tambur sapa tutturulur. Kullanımı kolay olduğu için özellikle kozmetoloji uygulamalarında sıkça tercih edilmektedir.

Çalışma pratiği cildin altına iğneler yolu ile enjekte edilen kafa derisinin ihtiyaç duyduğu bileşenin uygulanmasına dayanır. Çalışma şekli duvarla çalışırken bir silindirin kullanılması gibidir.

Evde Mezoroller ile Saç Mezoterapisi

Evde kendi başınıza enjeksiyon mezoterapisi yapmak mümkün değildir. Yalnızca klinik koşullar altında bir uzman tarafından gerçekleştirilmesi sağlığınız açısından son derece önemlidir.

Bu tedavinin maliyeti seans başı uygulama sayısına ve kullanılan karışımın içeriğine göre belirlenmektedir. Seçilen ilaç, muayenehanenin tecrübesi ve donanımı, doktorun nitelikleri maliyet üzerinde belirleyicidir. Genellikle 30 dakikadan kısa bir sürede tamamlanan Saç Mezoterapisi saç tedavisinin gözde uygulamaları arasındadır.

Yine de evde kendiniz bir tedavi uygulamak isterseniz mezoroller kullanmak bağımsız kullanım olasılığı bakımından daha mümkündür. Ancak enjeksiyon tedavilerine kıyasla etkileri daha az görünür olacaktır. Zira;

  • İğnenin penetrasyon derinliği yeterli değildir
  • İğneler kısa sürede kullanılamaz hale gelir
  • Kompozisyonların maliyeti son derece yüksektir.

Saç Mezoterapisinden Sonraki Süreç

Cildin alt katmanlarındaki protein yapıları tekrardan sentezlenir ve yenilenir. Saç mezoterapi uygulamalarında kullanılan prolin, valin, alanin, glisin, lizin ve lözin gibi aminoasitler ile hyaluronlik asit cildin altında bulunan orta dermis tabakasına enjekte edilir. Cildin elastikiyetini kaybetmesinin temel nedeni yeterince aminoasit bulunmamasıdır. Saç mezoterapi uygulamasının ardından cildin kollajen üretimi yeniden tetiklenir.

Saç Mezoterapisi Sonrası Yapılması Gerekenler

Saç mezoterapi işleminin ardından enjeksiyon noktalarında küçük yaralar kalabilir. Bunların iyileşmesi bir miktar zaman alır. Bunun dışında yapmanız gerekenler ise;

  • Saçınızı şampuan, balsam benzeri maddelerle yıkamamaya özen göstermelisiniz. 3 veya 4 günlüğüne kirli saçlara katlanmalı ve sonucu olumsuz etkileyecek, iyileşme sürecinizi gerektirecek eylemlerde bulunmamanız gerekir.
  • İki üç gün kadar güneş ışınlarına maruz kalmaktan kaçınmanız gerekir.
  • Mezoterapinin ardından ilk on saat duş ya da banyo yapmamalısınız. Bununla birlikte yüzmek gibi aktivitelerden kaçınmalı, enjeksiyon bölgesini olabildiğince kuru tutmalısınız.
  • İlk bir hafta sauna veya havuz gibi ortamlarda bulunmamalısınız.
  • Alkollü içeceklerden mümkün olduğunca sakınmalısınız. Zira alkol mezoterapinin sonuçlarını olumsuz etkileyebilir.

Saç Mezoterapisi Ne Kadar Sürer?

Saç mezoterapisi kişinin durumuna bağlı olarak 6-10 seans arası sürmektedir. Saç dökülmesi vakalarında başlarda yoğun olarak uygulanan bu işlem koruma tedavisi ile desteklenir. İlk zamanlarda haftada bir yapılan tedavi daha sonra ayda bir defaya düşer. Tedavi tamamlandıktan sonra ise yılda bir veya iki seans olarak koruma seansları uygulanarak saç derisinin sağlığı korunur. Seans süresi ise 15-30 dakika arası sürmektedir.

Saç Mezoterapisi Etkisini Ne Zaman Gösterir?

Saç mezoterapisi ilk seanstan itibaren etkisini göstermeye başlar ancak 4-5 seans sonra etki tam hissedilir. Saç derisi nemini kazanmaya başlamasıyla birlikte saçlar da daha yumuşak ve parlak bir hale kavuşur. Üç veya dört seans sonra yeni saç kökleri çıkmaya başlar. Yeni saç kök hücrelerinin oluşması ise 3-4 ay sürmektedir.

Tedavinin sonuçları dönemsel saç dökülmesi görülenlerde daha erken görülür.

Saç Mezoterapisi Kaç Seans Uygulanır?

Saç mezoterapisi genellikle 6-10 seans yapılır. Her bir seans 15-30 dakika sürer. Ancak uygulanacak seans sayısına uzman doktor muayenede karar verir. Yapılan muayenede; hasta yaşı, saçın yıpranma oranı, saçın dökülme oranı ve saç telinin yapısı dikkate alınarak tedavi seanslarının sayısı ve aralıklarının ne olacağına karar verilir.

Saç Mezoterapisi Saç Ekiminin Alternatifi Midir?

Hayır. Saç ekiminin alternatifi olarak mezoterapiyi değerlendirmek bir hata olacaktır. Bilhassa genç yaşta saçlarını yitiren erkek bireyler saç ekimi için yine de belli bir yaşı beklemek durumundadırlar. Bu süreçte dökülmeleri azaltmak, yavaşlatmak ve var olan saçların sağlıklı, güçlü şekilde büyümesini sağlamak için mezoterapiye başvurabilirler.

Mezoterapi uygulamaları saçın mevcut durumunu iyileştirmek, güçlendirmek, ihtiyaçlarını karşılamak, dökülmeleri yavaşlatıp yeniden büyümelerini tetiklemek için ideal bir yöntemdir. Saçlarınıza yeniden eski sağlıklı görünümünü kazandırır. Saç Mezoterapi uygulaması tamamlandıktan sonra saçınızın yeterince güzel görünmediği konusundaki endişeniz kısa sürer. Bunun haricinde uygulamanın tecrübeli ve uzmanlık sahibi bir doktor tarafından gerçekleştirilmesi büyük bir önem taşır. Aksi taktirde hedeflediğiniz etkiyi görmek bir yana, başka sorunlarla da karşılaşabilirsiniz.

Saç Mezoterapisinin Faydaları Nelerdir?

Başlıca faydası; saçın köklerini besleyerek, saç dökülmesinin önüne geçmesidir. Bunun yanında mevcut saçların deriye daha sıkı tutunmasını sağlar. Saçların daha canlı ve gür görünmesine yardımcı olur.

Saç mezoterapi uygulaması derinin altından kök oluşturup saç çıkarmaz fakat saç derisinde bulunan hücreleri uyarıcı bir etkiye sahiptir. Bu sayede saçlar daha gür, hacimli ve güçlü bir yapıya kavuşur. Saç derisindeki kan dolaşımını olağan düzene sokar ve bununla birlikte saçlar daha sağlıklı beslenir. Saç mezoterapi uygulaması deri içerisinde bulunan, uyuyan saç köklerinin tekrar uyarılmasına yardımcı olur.

Kepek birçok kişinin yaşamını olumsuz yönde etkileyen ve hayat kalitesini düşüren bir olgudur. Kepeğe karşı birçok şampuan veya karışım gibi ürün piyasada bulunsa da tam anlamıyla kalıcı bir etkinlik sağlanamamaktadır. Saç mezoterapisi uygulaması kepeğe karşı da çok büyük bir önlemdir. Ayrıca saçların renginin korumasına yardımcı olur, düzenli uygulama halinde saçlardaki beyazlamayı geciktirici etkiye sahiptir.

Saç Mezoterapisinin Avantajları Nelerdir?

  • Saç mezoterapisi 15-30 dakika arası sürdüğü için zamandan tasarruf sağlar.
  • Saç mezoterapisi ciltte restorasyon sürecini başlatır.
  • İstenen noktaya yapılabilmektedir. Ayrıca iç organlara ve vücudun diğer bölgelerine zarar vermez.
  • Doğru nokta hedeflenebildiği için daha başarılı sonuçlar alınabilmektedir.

Saç Mezoterapisi Dezavantajları Nelerdir?

  • Acılı bir uygulamadır. Hazırlanan karışım enjeksiyon yolu ile deri altına uygulandığı için acılıdır. Acının şiddeti ise kişinin acı eşiğine bağlı olarak değişir.
  • Saç mezoterapisi sonrası cilt ödemi, kaşıntı meydana gelebilmektedir.
  • Pahalı bir uygulamadır. Uygulamada yüksek kaliteli karışımlar 6-10 seans uygulanır.

Saç Mezoterapisi Yaptırmalı Mıyım?

Mezoterapi prosedürü, zayıf beslenme, hava kirliliği veya vücudun bazı zayıflıklarından kaynaklanan saç ve kafa derisi sorunlarını gidermekte etkili bir tedavidir. Ancak başka hastalıklardan kaynaklanan sorunlar söz konusu ise saç mezoterapisi bunları iyileştiremez.

Saç Mezoterapisine karar vermeden önce saç mezoterapisi yaptıranların yorumlarına göz atarsanız büyük çoğunluğunun sonuçlardan ne ölçüde mutluluk duyduğunu görebilirsiniz.

Kadın ve Erkeklerde Saç Mezoterapisi

Erkeklerde; Erkeklerde saç dökülmesini azaltıp, saçların yeniden büyümesini tetikleyecek, kelliği yavaşlatacak yöntemlerin başında mezoterapi gelir.

Kadınlarda;Saç derisine uygulanan mezoterapi öncelikle alopesi sorunu yaşayan ve saç dökülmelerinden şikayetçi kişilere önerilmektedir. Kadınların da erkeklerinde şikayetçi olduğu bu sorunların giderilmesinde saç mezoterapisi etkili olmaktadır. Kadınlarda tedavi sonuçları son derece tatmin edicidir fakat bazen etkilerin görülebilmesi için birkaç ay beklemek gerekebilir.

Hem erkek hem de kadınlarda son derece başarılı sonuçlar veren bu uygulama en popüler saç tedavileri arasındadır.

Saç Mezoterapisi Fiyatları

Saç mezoterapisinin fiyatları saçın tipine, kayıp ve yıpranma oranına, işlem bölgesinin büyüklüğüne bağlı olarak değişmektedir. Düşük fiyatlı uygulamalar kullanılan mezoterapi ürünün kalitesiz olduğu anlamına gelmektedir. Bu nedenle uygulamanın kalitesi ve doktorun deneyimi önemli bir ayrıntıdır.

Saç Mezoterapisi Sık Sorulan Sorular

Kişinin ağrı eşiğine bağlı olarak değişir. Ancak genelde ağrı en büyük dezavantajıdır. Başın arka kısmı (oksiput) ve kulak alanı en hassas bölgelerdir. Dolayısıyla buralarda ağrı daha fazla hissedilir. İşlem sonrası muhtemel komplikasyonların önüne geçmek 24 saat saç yıkanmamalı, 4 gün süreyle havuza ve buhar odalarına gidilmemelidir.

Saç mezoterapisinde yapılacak seans sayısına saç analizi sonucu karar verilir. Saç analizinde hastanın yaşı, saçın yıpranma derecesi, saç kayıp oranı ve saç tellerinin yapısı önemlidir. Ancak genelde 10 seans yapılmaktadır. Saç mezoterapi uygulaması 10-15 dakika sürmektedirler. Tüm seanslar tamamlandıktan sora ayda bir kez destek amacıyla ilave seans da yapılabilir.

Saç mezoterapisinin etkisi kaybın nedenleri, şekli ve yoğunluğuna bağlı olarak kişiden kişiye değişir. Genelde 3-4 yıl arası etkilidir. Bu süre sonrası yapılacak yeni uygulama ile etki süresi ve kalıcılığı artırılabilir.

Evet, saç mezoterapisi uyuyan saç hücrelerini uyandırır, yeni saç oluşumunu tetikler. Saç derisindeki dolaşımı hızlandırır, tüm saç hücrelerini sağlıklı hale getirerek saç dökülmesini en az seviyeye çeker.

Randevu Al

Çerezler Hakkında Bilgilendirme
Çerez Politikası Metni'nde ayrıntılı şekilde açıklandığı üzere web sitemizde zorunlu, performans ve analitik, kişiselleştirilmiş reklam/pazarlama amacı taşıyan çerezleri ve benzer araçları kullanmaktayız. Bu çerezleri kabul edebilir veya reddedebilirsiniz. Çerez Aydınlatma Metninde açıklandığı üzere seçiminizi dilediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Detaylara Çerez Politikası ve Aydınlatma Metni'nden ulaşabilirsiniz.