Yüz Dolgusu

Yüz Dolgusu İşlem Tablosu
  • İşlem Süresi

    15-20 dk

  • Etki Süresi

    12-18 ay

  • İşe Dönüş

    Hemen

  • Anestezi

    Anestezi Kremi

Yaşlanmanın en etkili olduğu organımız yüzümüzdür. İlerleyen yaş, çevresel etkiler ve yer çekimi nedeniyle yüzümüzde kırışıklıklar, çukurlar, çatlama ve sarkmalar oluşur. Günümüzde yapılacak basit dolgu uygulamaları ile daha sağlıklı, genç ve ışıl ışıl parlayan yüz görünümüne kavuşmak mümkün. Yüz dolgusu ile ilgili bilmek istediğiniz her şey yazımızda…

Yüz Dolgusu Uygulaması ve Fiyatları

Yüz Dolgusu Nedir?

Yüz dolgusu; yüz bölgesinde yaşlanma, çevresel etkiler ve yer çekimi nedeniyle meydana gelen kırışıklıklar, çukurlar, çatlama ve sarkmaların etkisini azaltmak için yapılan dolgu uygulamalarına denir. Estetik görünümüne önem veren kişiler tarafından tercih edilen yüz dolgusu uygulamaları ile özellikle yanaklar, şakaklar ve elmacık kemikleri üzerindeki kayıplar giderilerek daha genç, sağlıklı ve ışıl ışıl parlayan bir cilt yapısına kavuşmak mümkündür.

Kimler Yüz Dolgusu Yaptırabilir?

Yüz dolgusu uygulamaları; gelişme çağını geçmiş, yüzü oturmuş, yüz yapısı son halini almış her birey tarafından yaptırılabilmektedir. Özellikle cildinde kırışıklık, sarkma veya cansızlık oluşan kişiler dolgu uygulamaları ile daha sağlıklı, genç görünen canlı bir cilde kavuşabilirler.

Cilt yapısı ve ciltten kaynaklanan rahatsızlığı bulunan kişilerde ise dolgu yapılamaz. Özellikle dolgu bölgesinde enfeksiyon bulunan, akne veya açık yara oluşumları görülen kişilerin yüz dolgusu yaptırmaları uygun değildir. Bu rahatsızlıklar giderildikten sonra dolgu yapılmasında hiçbir mahsur bulunmaz.

Yüz Dolgusu Nerelerde Kullanılır?

Yüz dolgusu uygulamaları;

  • Yüzde sarkmanın azaltılması
  • Yüzde orantının sağlanması
  • Yüz şeklinin yuvarlak veya kare olduğu durumlarda şeklin ovale yaklaştırılması
  • Göz altındaki çökmelerin, halkaların etkisinin azaltılması
  • Kaş kaldırma
  • Kaş ortası, alın ve göz kenarlarındaki çizgilerin giderilmesi
  • Elmacık kemiği oluşturma
  • Ameliyatsız burun estetiği
  • Burun kenarındaki çizgilerin giderilmesi
  • Dudak dolgunlaştırma
  • Dudak üzerindeki çizgilerin giderilmesi
  • Dudak köşelerinin kaldırılması
  • Çene ve çene kemiği şekillendirmesi
  • Sivilce ve yara izi kaynaklı çöküklerin doldurulması gibi durumlarda kullanılarak, daha canlı ve sağlıklı cilt yapısı oluşturulmasında kullanılmaktadır.

Yüz Dolgu Maddeleri Nelerdir?

Yüz dolgusunda kullanılan maddeler ise; hyaluronik asit, kalsiyum hidroksi apatit kristalleri, silikon, kollajen, akril içeren maddeler ve poliakrilamidlerdir.

Hyaluronik Asit

Vücut dokularının ana yapı taşlarından biri olan kollajen oluşumunu tetikleyen hyaluronik asit, günümüzde en çok kullanılan dolgu türüdür. Hyaluronik asit bazlı dolgu maddeleri, laboratuvar ortamında streptokok denen bakteri türünün fermantasyonuyla elde edilir. Ardından saflaştırılır ve çapraz bağlar eklenerek vücutta kalış süresi uzatılır. FDA onaylı dolgu maddeleri nadir bir şekilde reaksiyonlara neden olabilmektedir. Vücutta doğal olarak hyaluronik asit bulunması nedeniyle bu türdeki dolgu maddelerinin alerjik reaksiyona neden olma riskleri de çok azdır.

Hyaluronik asit bazlı dolgu maddeleri dudaklar, burun, eller, göz çevresi ve alındaki ince kırışıklıkların tedavisinde yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.

Kalsiyum Hidroksi Apatit Kristalleri

Yüz Dolgusu Uygulaması ve Fiyatları

Vücutta yoğun bir kollajen artışı sağlayan kalsiyum hidroksi apatit kristalleri, daha sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt elde edilmesinde yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Hem bağışıklık sistemi tarafından yok edilebilmesi hem de kalıcılığının fazla olması nedeniyle kullanım sıklığı artmaktadır. Şimdiye kadar herhangi bir yan etkisi görülmemiştir.

Kalsiyum hidroksi apatit kristalleri; hyaluronik asit bazlı dolgu maddelerine oranla daha kalın bir dolgudur. Bu nedenle yüzdeki derin olukların doldurulması, yüz şekillendirilmesi, burun kenarındaki çizgiler, elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesi, çene ve burun bölgelerinin yapılandırılmasında yoğun bir şekilde kullanılmaktadır.

Hem kollajen artışına neden olması hem de bir alerji riski bulunmaması tercih nedenidir.

Silikon

Silikon, 1960’lı yıllardan beri yüzde oluşan kırışıklıkların giderilmesinde kullanılmaktadır. Ancak uygulamalarda iyileşmeyen yaralar ve sertlikler oluşması nedeniyle popülaritesini kaybetmiştir. Son yıllarda yerini daha doğal olan yüz dolgusu maddelerine yerini bırakmıştır.

Kollajen

1980’li yıllardan sonra yoğun bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Ana kaynağı sığır olduğu için bazen alerjiye neden olabilmektedir. Alerjinin tespiti için kol içine bir miktar enjekte edilip test edilse de kesin sonuç alınamamaktadır. Hem kalıcılığının az olması hem de alerjiye neden olabilmesi nedeniyle kollajen dolgular artık yapılmamaktadır.

Akril İçeren Maddeler ve Poliakrilamidler

Sentetik maddelerden oluşan dolgu maddeleridir. 3-5 yıl gibi uzun süre kalıcılıkları olmasına rağmen sentetik madde oldukları için alerjik reaksiyon, ülser ve yabancı cisim reaksiyonlarına neden olabilmektedirler. Bu nedenle çok kısıtlı bir kullanım alanı mevcuttur.

İdeal Yüz Dolgu Maddesi Hangi Şartları Taşımalı?

Yüz Dolgusu Uygulaması ve Fiyatları

İdeal yüz dolgu maddelerinde;

  • Alerji riski bulunmamalı
  • Kimyasal madde içermemeli
  • Farklı bölgeye yer değiştirmemeli
  • Partikül oluşturmamalı
  • Acı vermemeli
  • Şişliğe neden olmamalı
  • Enfeksiyona neden olmamalı
  • Kalıcılığı uzun olmalı
  • Embriyoda deformasyonlar oluşturmamalıdır.

Yüz Dolgusu Yaptırmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Dolgun yanaklar ve ışıltılı, pürüzsüz bir cilt. Bazılarımız şanslı bir şekilde bunlara doğal olarak sahip olabilir. Ancak o kadar şanslı olmayanlarımız için bu sonuca ulaşmak günümüzde eskiden hiç olmadığı kadar kolaydır. Dermatoloji ve medikal estetik, isteyen herkesi dolgun, gergin, nemli ve pürüzsüz bir cilt sahibi yapabilmektedir.

Yüz dolgusu uzun ömürlü olabilmekte ve cilde zarar vermeden, doğal ve estetik sonuçlar var edebilmektedir.

İnsan bedeninde halihazırda doğal olarak yer alan hyaluronik asit maddesinden üretilen dolgu malzemeleri en gözde dolgu maddeleridir.

Örneğin geçmiş yıllarda kollajen gayet yaygın kullanılan bir dolgu malzemesiydi. Fakat günümüzde hyaluronik asit bazlı maddeler birinci tercih konumunda. Cildin nem tutabilme kapasitesini arttırması, dolgunlukla birlikte ışıltı katması hyaluronik asidi ön plana çıkarmaktadır.

Bunun dışında cildi topikal yöntemle nemlendirmek için de faydalanılmaktadır. Hyaluronik asit, hacim kaybını da gidermektedir. İlerleyen yaşla birlikte giderek azalmaya başlayan hyaluronik asit miktarını da sağlıklı seviyelere çekmektedir. Sonuçları 6 ila 9 ay süresince kalıcı olabilmektedir.

Yüz Dolgusu Nasıl Uygulanır?

İşlem öncesi uygulama yapılacak bölge lokal anestezi ile uyuşturulur. Bu nedenle operasyon esnasında ağrı-sızı hissedilmez. Daha sonra iğne veya mikro kanüller kullanılarak dolgu maddeleri cilt altına uygulanır. Son zamanlarda bu uygulamalarda mikro kanüllerin kullanımı artmıştır. Mikro kanüller sinir veya damar hasarı oluşturmadığı için hem komplikasyon riskini düşürür hem de tek bir noktadan giriş yapıldığı için morluk ve ödem oluşumunu da önler.

Yüz Dolgusu Sonrası Tavsiyeler

Birçok insan tedavinin ardından gündelik yaşam rutinlerine geri dönerler. Ancak bazılarında kızarıklık, iğne izleri, şişme veya morarma gibi durumlar yaşanabilmektedir. Bilhassa dudak dolgusunda bu gibi etkiler daha yaygındır. Bu nedenle yüz dolgusu sonrası için tavsiyeler şu şekildedir:

  • Tedavinin ardından ilk 24 saat süresince makyaj yapmaktan kaçınılmalıdır.
  • İlk 24 saat alkollü içecekler tüketilmemeli ve ağır egzersizlerden sakınılmalıdır.
  • Tedavinin ardından ilk hafta enjeksiyon bölgesine baskı uygulayacak hareketlerden sakınılmalı
  • İki hafta sonrasına kadar güneşlenmekten veya aşırı sıcak-aşırı soğuk durumlardan sakınılmalıdır.
  • Aksi davranışların şişme ve morarma gibi etkileri arttırdığı ya da geçmesini yavaşlattığı bilinmektedir.
  • Nihai sonuçların görülmesi için 4 hafta beklenmesi gerekebilir.
  • Morarmalar en geç on gün içinde yok olacaktır.
  • Yüz dolgusundan sonraki 4 hafta içinde diş tedavileri yaptırmamalısınız.
  • Yüz dolgusu sonrası cildinizde yoğun miktarda ağrı, beneklenme ya da cildinizde renk değişikliği gibi bir sonuç yaşarsanız derhal doktorunuz ve muayenehanenizle iletişime geçmelisiniz.

Yüz Dolgusu Prosedürü Nasıl Çalışır?

Dermal dolgu maddeleri yüzün bazı bölgelerini kaldırır, dolgunlaştırır ve sonucunda daha pürüzsüz, sıkı, ışıltılı bir görünüm kazanmasını sağlar. Sarkan cilt sorunları için sıkça yüz dolgusuna başvurulur. Bununla birlikte prosedürün nasıl çalıştığı esasında dolgu malzemelerinin türüne bağlıdır. Mevcut seçenekleri ve prosedürü nasıl etkilediklerini anlatmamız gerekirse:

Hyalüronik Asit

En sık kullanılan dolgu malzemesidir. Kişinin yüzünde kaldırılması gereken noktaya sıvı çekmek suretiyle etki eder. Alerjik reaksiyona neden olmaması, cildin nem kapasitesini arttırması ve etkisinin 9 ay ila 1 yıla kadar kalıcı olması hyaluronik asidi en cazip seçenek haline getirmektedir.

Yağ Grefti

Yağ grefti hastanın kendi vücudundan alınan yağın dolgu yapılacak bölgeye enjekte edilmesi şeklinde etki gösterir. Bu tür uygulamaların etkisi son derece uzun sürmektedir.

Polimer – Sculptra

Bu gibi dolgu malzemesi markaları biyolojik olarak parçalanması mümkün olan ve sentetik olarak üretilen polimer maddesinden elde edilmektedir. Uzun ömürlü etki arayanların tercihi olan bu malzeme 2 yıla kadar etkisini koruyabilmektedir.

Kalsiyum Hidroksiapatit

Bu madde kırışıklıkların oluşumunu ve cildin yaşlanmasını bir yıla kadar durdurabilen bir dolgu malzemesidir.

Sığır Kollajeni

Sığır kollajeninden üretilen dolgu malzemeleri doğası gereği bazı insanlar üzerinde alerjen etki gösterebilir. Bu nedenle tedaviden en az 4 hafta önce kişi bir alerji testinden geçmelidir.

Mikroskobik Plastik Boncuklar

Sığır kollajeni kullanılan dolgu uygulamalarında sonuçlar kalıcı bir nitelik taşımaz. Tedavinin etki süresini arttırmak ve beş yıla kadar uzatmak için mikroskobik plastik baloncuklarla karıştırılır.

Kalıcı Yumuşak Doku

Bu dolguda ağzın etrafındaki derin kırışıklıkları gidermek amacıyla hareket edilir. Bu tür dolgu malzemesi vücut tarafından emilmez. Bu yüzden enjeksiyonun tekrarlanmasına gerek yoktur. Kalıcı yumuşak doku dolgusu genel olarak hekimler tarafından ilk dolgu maddesi olarak önerilmemektedir.

Yüz dolgusu uzman bir plastik cerrah, dermatolog veya medikal estetik doktoru tarafından uygulanmalıdır. Dolgu uygulaması prosedürleri büyük ölçüde benzerdir. İlk olarak kişinin yüz bölgesi lokal olarak anestezi altına alınır. Anestezi etkisini gösterdiğinde doktor dolgu malzemesinin daha önceden belirlenen noktalardan cildin alt katmanına enjekte eder. Yağ grefti kullanılacaksa öncesinde hastanın vücudundan yağ alınması gerekmektedir.

Her prosedür ortalama olarak 15 dakikalık bir zaman diliminde tamamlanacaktır.

Yüz Dolgusu Enjeksiyonlarının Uzunluğu

Yüz dolgusu uygulamalarının ortalama süresi 15 dakika olsa da tedavi uygulanan alanın genişliği, kişinin cilt yapısı ve dolgu malzemesinin miktarına göre süre değişebilir. Kesinti süresi olmamakla birlikte hastaların günlük yaşam rutinlerine dönmesi son derece hızlıdır. Ancak yine de ilk 24 saatte ağır egzersizlerden, sıcak buharlı ortamlardan ve güneşin zararlı ışınlarından sakınmak gerekir.

Yüz Dolgusunda Beklenen Sonuçlar

Yüz dolgusu tedavisinin neticesinde uygulanan prosedür ve kullanılan dolgu maddesinin ciltteki yüzey kusurlarını geçici olarak iyileştirmesi hedeflenmektedir. Sonuçların kesin olarak gözlenebilir bir duruma gelmesi için gereken süre kullanılan ürüne, miktarına ve kişinin cilt yapısına göre değişkenlik arz edebilir.

Yüz dolguları yalnızca cilde enjekte edildiğinde herhangi bir iyileşme süresine veya kesinti süresine gerek kalmaz. Hasta için son derece hızlı, kolay ve konforlu tedavilerdir. Kişiler, yorucu etkinliklerden ve güneşin zararlı ışınlarından korundukları sürece yaşamsal rutinlerine anında geri dönebilirler. Yüz dolgusuna bağlı olarak gelişen semptomların ise birkaç gün içinde kendiliğinden yok olacağının altını çizmek gerekir.

Yüz Dolgusunun Yan Etkileri Nelerdir?

Yüz, hem en hassas cilt bölümlerinden biridir hem de insanın sosyal ve toplumsal hayatını etkileyecek görünür organıdır. Bu nedenle yüzde yapılacak uygulamalar mutlaka uzman ve deneyimli kişiler tarafından yapılmalıdır. Yüze ne kadar dolgu verileceği, hangi tekniğin ve dolgu maddesinin kullanılacağı çok önemlidir. Dolgu uygulamaları her ne kadar güvenli olsa da bazı durumlarda morarmalar veya kızarıklıklara neden olabilmektedir. Bu etkilerin ileri derecede olması durumunda doku tahribatı riski bulunur. Bu tür olumsuz durumlarla karşılaşmamak için uygulamayı alanında uzman doktorlara yaptırmak gerekir.

Olası Risk ve Komplikasyonlar

Yüz dolgusu seansları bazı semptomların oluşmasını tetikleyebilmektedir. Bunların önemli bir bölümü normal ve kendiliğinden geçen etkilerdir. İşlemden 3 ila 5 gün sonrasında kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Bu etkiler:

  • Kızarıklık
  • Kaşıntı
  • Ağrı
  • Şişmedir.

Semptomların geçmemesi ve giderek kötüye gitmesi halinde geç kalmadan doktorunuza başvurmanız gerekir. Uzun süreli etkiler ise:

  • Morarma
  • Kanama
  • Döküntüler, Şişme, Kurdeşen ve benzeri etkiler gösteren alerjik reaksiyonlar
  • Grip
  • Kanama
  • Enfeksiyon
  • Tedavi alanında meydana gelen nodüller ve granülomlardır.

Bunun dışında bazı ciddi komplikasyonlar nadiren de olsa görülebilmektedir. Deneyimsiz ve uzman olmayan kişilerce uygulandığında ortaya çıkabilecek ciddi komplikasyonlar şu şekildedir:

  • Retina arterindeki kan pıhtısından kaynaklı görme kaybı
  • Kan zehirlenmesi
  • Apse
  • Anafilaktik şok
  • Nekroz ya da cildin parçalanmasıdır.

Hastaların doktor ve muayenehane seçiminde azami dikkat ve özeni göstermesi gerekmektedir. Bu hususta dikkat edebileceğiniz başlıklar ise kullanılan dolgu malzemesinin Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış olması, doktorun ve muayenehanenin geçmişte gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar ve hasta sağlığına dair yaklaşımlarıdır.

Yüz Dolgusunun Kalıcılığı Ne Kadardır?

Yapılan yüz dolgusunun kalıcılığı dolgu maddesinin ömrü, yapılan bölge ve kişiye göre değişmektedir. Herkesin yüz ve cilt yapısı farklıdır. Bu nedenle kişiye göre dolgu maddeleri kullanılmaktadır. Yanak dolgusunun kalıcılığı 1-2 yıl sürerken, dudak dolgusu 6-12 ay veya 12-24 ay arasında değişmektedir.

Yüz Dolgusu Fiyatları

Yüz dolgusu fiyatları uygulamayı yapan doktor, uygulama yapılan dolgu türü, dolgunun markası, miktarı ve kalitesi, uygulama yapılan sağlık merkezi ve uygulama yapılan şehre göre değişiklik gösterebilmektedir. Düşük fiyatlı uygulamalar ise kalitesiz dolgu anlamına gelebilmektedir. Bu nedenle dolgu yaptırırken merkezi, uygulamayı yapacak doktoru, dolgunun markasını ve kalitesini araştırmakta fayda vardır.

İyi Dolgu Görünmezdir

Ördek dudak veya alabalık pout gibi görünümler dolgu işleminin belirgin şekilde görülebildiği sonuçlardır. Fakat belirtmek gerekir ki bu dolgu uygulamasının başarısız olduğu anlamına gelir. Zira en başarılı dolgu görünmeyen veya bir başka deyişle doğal görünen dolgudur.

Önceden Yaptırdığınız Dolgudan Memnun Değilseniz Bu Şekilde Kalmak Zorunda Değilsiniz

Yaptırdığınız dolgunun görünümünden yeterince memnun değilseniz endişe etmenize veya panik yapmanıza gerek yoktur. Pek çok durumda dolgu işlemlerini düzeltmek veya geri almak mümkündür.

Uzman hekim dengeyi sağlayabilmek adına eğer gerekiyorsa ek dolgu enjeksiyonu gerçekleştirebilir veya sorunu tümüyle çözebilir. Bilhassa hyaluronik asit bazlı dolgular eğer istenirse kolaylıkla eritilebilmektedir.

Bazı Durumlarda Dolgu Enjekte Edilmemelidir

Dolgu maddeleri normal şartlarda güvenlidir. Ancak yine de enjeksiyonu ertelemenin daha doğru olduğu durumlar vardır. Bunların en önemlisi hamilelik veya emzirme dönemleridir. Bunun haricinde sinüs enfeksiyonu yaşıyorsanız dolgu enjeksiyonunu ertelemeniz gerekir.

Yüz dolgusunun ertelenmesi gereken bir diğer durum da diş temizliği veya diğer diş tedavilerinin öncesidir. Eğer diş tedavisi yaptırmayı düşünüyorsanız yüz dolgusunu ileri bir tarihe ertelemenizde fayda vardır.

Dolgularınızın Görünümünü Sevdiyseniz Uzun Ömürlü Olması İçin Tekrarlamanız Gerekir

Altı aylık bir dönemin ardından hyaluronik asit bazlı dolgular vücudunuz tarafından emilmeye başlar. Dolgunun etkisi azalır. Bu yüzden sonuçlarınızı korumak adına yılda bir kez tekrarlamanız gerekir. Her tekrarın ardından dolgu sonuçlarının ömrü de uzayacaktır.

Dolgu işlemleri, yüzünüzdeki kusurları sonsuza dek gideremez. Bu nedenle gerekli periyotlarda yenilemeniz gerekecektir.

Neden Doktor Lida Çiteli

Doktor Lida Çiteli Medikal Estetik Muayenehanesi, profesyonel bir ekiple evrensel kalitede sağlık hizmeti verecek şekilde yönetilen, üst düzey teknik donanımı ile hareket eden bir kuruluştur. Hasta odaklı yaklaşım ve tıbbi etikle hareket eden kuruluşumuz, sağlıklı, steril, estetik ve doğal sonuçlar elde etmenizi sağlıyor. Tedavi öncesinde ve sonrasında hastalarımızın ve danışanlarımızın bütün soruları ve sorunları ile ilgilenmeyi çalışma prensibi olarak benimsiyoruz. Siz de yüz dolgusu ile pürüzsüz, genç, dolgun ve ışıltılı bir cilt için Doktor Lida Çiteli ile yüz dolgusu yaptırabilirsiniz.

Yüz Dolgusu Sık Sorulan Sorular

Yüz dolgusu uygulamaları öncesi uygulama yapılacak bölge anestezik krem sürülerek uyuşturulur. Bu nedenle işlem esnasında ağrı hissedilmez.

Yüz dolgusu uygulamaları her bütçe için karşılanabilir ücret aralığındadır. Fiyatlar; uygulamayı yapan doktor, uygulama yapılan dolgu türü, dolgunun markası, miktarı ve kalitesine, uygulama yapılan sağlık merkezine ve uygulama yapılan şehre göre değişiklik gösterebilmektedir. Düşük fiyatlı uygulamalar ise kalitesiz dolgu anlamına gelebilmektedir. Bu nedenle dolgu yaptırırken merkezi, uygulamayı yapacak doktoru, dolgunun markasını ve kalitesini araştırmakta fayda vardır.

Yapılan yüz dolgusunun ömrü dolgu maddesinin kalıcılığı, yapılan bölge ve kişiye göre değişmektedir. Herkesin yüz ve cilt yapısı farklıdır. Bu nedenle kişiye göre dolgu maddeleri kullanılmaktadır. Yana dolgusunun kalıcılığı 1-2 yıl sürerken, dudak dolgusu 6-12 ay veya 12-24 ay arasında değişmektedir.

Dolgu sonrası deri genişler. Fazla dolguya maruz kalan cilt ise gerilerek uzar.

Randevu Al

Çerezler Hakkında Bilgilendirme
Çerez Politikası Metni'nde ayrıntılı şekilde açıklandığı üzere web sitemizde zorunlu, performans ve analitik, kişiselleştirilmiş reklam/pazarlama amacı taşıyan çerezleri ve benzer araçları kullanmaktayız. Bu çerezleri kabul edebilir veya reddedebilirsiniz. Çerez Aydınlatma Metninde açıklandığı üzere seçiminizi dilediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Detaylara Çerez Politikası ve Aydınlatma Metni'nden ulaşabilirsiniz.